Nieuws

Nieuw seizoen, nieuwe uitdagingen
Het seizoen is al weer even begonnen. We hebben al weer wat spectaculaire tochtjes achter de rug. Dit jaar een nieuw speeltje. We gaan ook filmen aan boord. Het is nog een beetje experimenteren maar weet zeker dat er leuke stukjes film uit voort gaan komen. De eeste filmpjes staan al online (zie de link hiernaast "Video". Vele zullen volgen. Ook gaan we veel varen met de Speedpuck. Deze logt de snelheid en de koerst die we hebben gevaren. Oo hier probleer ik wat van op de site te gaan vermelden.
2011-05-02 12:39:33
Start seizoen 2010

Zaterdag 27 maart zal de dame weer naar haar vast plaats gaan en begint het seizoen weer voor ons. Uiteraard hebben we niet stil gezeten in de wintermaande. Er is veel getraind (gesport). Ook is er het nodig werk aan de boot zelf verricht. Alle lijnen en elastieken zijn nagelopen en waarnodig vervangen. De wings goed vast gezet (sliders). Het deck goed schoongemaakt. De romp in de was gezet. De wings voorzien van nieuwe griptape. Nieuwe band in de zwaardkast. Ook is de trailer aangepakt. Mooie nieuw breede banden op de trolly en de wegtailer heeft ook de nodige modificaties gekregen. De kleding is ook wat uitgebreid en zwemvesten vervangen.
Kortom we zijn helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. We kunnen niet wachten om weer het water op te gaan en daar vele uren te verkeren.

2010-03-23 07:25:32
Gevaren met de dame

We hebben een rondje gevaren met de dame. Het was echt fantastisch. Het weer hielp erg mee, zeer lekker voor de tijd van het jaar. De boot presteerde echt uitmuntend. Wat merk je dan een groot verschil met de oude 49er. Het is werkelijk een genot om in te varen. Het zeilen in deze boot gaat zo licht en lijkt of ze echt boven het water ligt.

Nu gaan we haar weer gereed maken voor de winter. Alle puntjes worden dan op de i gezet. We hebben nog wat puntjes gevonden en dan na de winter is ze echt als nieuw en geweldig getuigd.

2009-12-01 11:46:14
De Dame ligt op haar plaats

Zo eindelijk ligt de dame op haar plaats en kan ze gebruikt gaan worden. Ze is eerst aardig onder hande genomen en heeft heel wat nieuwe lijnen ed. gekregen. Ook is de romp behoorlijk onder hande genomen. Alle reclame stickers verwijderd en opgepoetst. Wat is ze nu glad. Ze schitterd gewoon (zoals het hoort voor een echt dame natuurlijk).

Nu hopen dat we snel het water op kunnen. (maar dat zal wel gaan lukken).
Foto's volgen.

2009-11-05 12:30:09
Nieuwe website
Eindelijke is het dan zover. Lang aan gewerkt (elke keer een beetje) maar dan is die er eindelijk. De nieuwe website van ons team. Hier hopen we veel informatie over ons te geven en verder leuke en nuttige info over de 49er aan te bieden. Mochten er nog wensen zijn dan hoor ik ze graag. (gebruik het contactformulier hiervoor. Het team Rietbergen en Verheij
2009-09-24 21:34:23
Zij is er
Eindelijk is ze er dan. Ja het duurd even maar het wachten wordt beloond. Vandaag een zware cursusdag gehad en bij aankomst thuis lag ze voor de deur op me te wachten. De nieuwe 49er is er!!! Ze lag ongeduldig voor de deur (of was ik nou zo ongeduldig?) Natuurlijk gelijk het dekzeil eraf, de rompcover was al verwijderd door de stuurman. Ja natuurlijk was die ook benieuwd naar de nieuwe dame. We gaan haar maar snel gereed maken om het water op te gaan.
2009-09-24 21:32:48
Oude boot verkocht
Is het eindelijk zover dat de nieuwe website in de lucht is wordt de oude boot verkocht. Ja dat ging erg snel en was moeilijk afscheid nemen. Gelukkig komt er snel een nieuwe. Het is even wachten en het idee geen boot te hebben is niet prettig. We houden moed en kijken uit naar de nieuwe.
2009-09-24 21:29:23